Imatges

dimecres, 18 de juliol del 2012

Tipus de tòfona més trobats a Espanya:

Tuber melanosporum vitt. És coneguda comunament com a tòfona negra o Tòfona del Perigord i és la més apreciada a Espanya i França. El seu color és negrenc o gris amb tons violetes. Té forma irregular i s'assembla a un tros de carbó. La pell és mol fina i està recoberta de berrugues. El seu cos és carnós i compacte, més blanquinós a prop de la pell i grisosa cap al centre fins convertir-se en un color marró violaci. Presenta un olor intens i picant i un sabor agradable, tot i que lleugerament amarg.
 
 

Tuber brumale. Anomenada comunament tòfona negra. Com el seu nom comú indica és de color negre molt similar a l'anterior però d'inferior qualitat i cotització. En els boscos espanyols es recol·lecta juntament a la trufa negra. 


  
 ● Tuber aestivium o tòfona d'estiu. Com indica el seu nom, té la seva època de creixement, des d'estiu fins a principis de tardor. Aquest fong té forma rodona amb irregularitats. Està recoberta en la seva totalitat de berrugues anguloses que les diferencia de les demés. El seu color és marró negrenc i la seva carn compacta. El olor és intens i aromàtic i presenta un sabor peculiar que recorda a les nous. La trufa estival, es considerada de bona qualitat i és també apta per els mateixos fins que les anteriors, però amb la diferencia que aquesta es ven fora de temporada, a la practica, durant tot l'any, ja sigui confitada amb algun licor o en el seu propi suc de conservació. El seu preu és molt inferior a les anteriors.